Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

 A fost convocată Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a sectorului Botanica. Au participat la ședința membrii Comisiei, conducerea Preturii, Primarul or. Sîngera, Viceprimarul com. Băcioi, șefi de secții și servicii, Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, Detașamentului de Salvatori și Pompieri Botanica, Secției Prevenție, Întreprinderilor Municipale ș.a..

Au fost abordate următoarele subiecte de pe ordinea de zi: - cuvânt introductiv, susținut de Diana GUBA, Pretor al sectorului Botanica. - constituirea unui grup de lucru privind inspectarea șantierelor de construcții care sunt în derulare. - problema focarelor de ardere a vegetației și importanța prevenirii incendiilor de vegetație uscată în sector, raportat de dl Emilian Iașciuc, șef, Detașamentului de Salvatori și Pompieri Botanica. - organizarea salubrizării a fâșiilor forestiere din preajma localităților, separarea pajiștilor, pășunilor cu fâșii arate care ar preveni extinderea incendiilor; - organizarea de către Primăriile or. Sîngera și com.

Băcioi măsurile de salubrizare și prevenire a incendiilor. - verificarea de către reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău” și Detașamentului de Salvatori și Pompieri a stării hidranților din sector; - cuvânt de încheiere.