Fii erou, donează sânge!

Fii erou, donează sânge!

Fii erou, donează sânge!

Pretura sectorului Botanica în colaborare cu IMSP Asociația Medicală Teritorială Botanica și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui organizează în sector campania de donare voluntară a sângelui. Astfel, doritorii sunt invitați să participe activ la evenimentul de donare a sângelui care se va desfășura la data de 20 martie 2024, miercuri, în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 2, str. Independenței , 28, începând cu ora 8.30. Toți donatorii voluntari vor fi asigurați cu pachete sociale.

Pretura sectorului Botanica cheamă să manifestăm implicare civică, solidaritate, compasiune și grijă pentru cei aflați în dificultate!!! Beneficii pentru sănătatea donatorului:

- Înainte de efectuarea procedurii, donatorul beneficiază de control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hem leucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.

- Donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale de specialitate. De asemenea, contribuie la reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.