În atenția gestionarilor fondului locativ și locuitorilor sectorului Botanica

În atenția gestionarilor fondului locativ și locuitorilor sectorului Botanica

În atenția gestionarilor fondului locativ și locuitorilor sectorului Botanica
Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, pentru realizarea prevederilor Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, p. 10.5.1 „Crearea Sistemului Informațional Geografic (SIG) la nivel de punct de adresă” și p.6.30.3 „Desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor”, începând cu luna iunie, curent, se va desfășura procesul de actualizare a hărților digitale, care vor servi ca bază pentru sectorizare în cadrul pregătirilor către Recensământul Populației și Locuințelor.
În cadrul acestei activități vor fi colectate informații despre clădiri și locuințe: adresa, starea clădirii, modul de utilizare a clădirii, tipul / destinația clădirii, precum și numărul locuinței și etajul la care e situația aceasta, în cazul blocurilor de apartamente.
Întocmirea listelor va fi efectuată de către un operator de teren, identitatea căruia va fi confirmată printr-o legitimație eliberată de Biroul Național de Statistică, care este autoritatea public central, a cărei activitate este reglementată de Legea nr.93 din 26.05.2017 „Cu privire la statistica oficială” și activează în baza Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Biroului Național de Statistică aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.935/2018.
Vă asigurăm că asigurăm că informația colectată în cadrul acestei activități are caracter strict confidențial și se va utiliza doar în scopuri statistice. În procesul de prelucrare, informația își pierde orice element de personalizare, ea fiind generalizată la nivelul întregii țări.
În acest context, începând cu luna iunie 2021, în localitatea Dvs. se va desfășura activitatea de actualizare a hărților digitale.