Curățenia generală de primăvară în sectorul Botanica

Curățenia generală de primăvară în sectorul Botanica

Curățenia generală de primăvară în sectorul Botanica

Astăzi, sâmbătă, 24 aprilie 2021, ora 9.00, Pretura sectorului Botanica a dat start acțiunii de curățenie în cadrul campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară”.

Acțiunea s-a desfășurat în cele 4 locații:
1. Muzeul satului Chișinău.
2. Calea Basarabiei (râul Bîc).
2. Parcul Decembriștilor (între str. Ștefan Holban și str. Lunca Bîcului).
4. Fâșia forestiera din str. Pădurii spre Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor.
????Astfel, în Parcul Decembriștilor au fost implicați angajați ai Întreprinderii Municipale „Parcul Urban de Troleibuze”, Parcul de Troleibuze nr. 2, Preturii sectorului Botanica, circa 50 de oameni cu 3 autospeciale (inclusiv 1 încărcător). Au fost evacuate 3 rute de gunoi.
????În str. Calea Basarabiei au fost implicați circa 100 participanți, angajați ai Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi” Botanica (circa 15 persoane) și 85 studenți voluntari și 6 profesori de la Centrul de Excelență în Transporturi fiind implicate 3 autospeciale și evacuate 3 rute de gunoi menajer și vegetal.
????În fășia forestieră din str. Pădurii au fost implicați circa 15 oameni, 1 autospecială și evacuată 1 rută de gunoi menajer.
????De asemenea la Muzeul Satului au fost implicați circa 55 de oameni, 3 camioane Kamaz, 1 excavator, 2 tractoare și 1 încărcător, în total au fost evacuate 10 rute.
Au fost puse la dispoziție: saci de plastic, mănuși pentru lucrări și unelte.
Rugăm să avem respect pentru munca depusă astăzi de către participanții la acțiune și facem apel către locuitorii sectorului Botanica să păstreze curățenia, iar în caz că sunteți martorii unei unui caz de iresponsabilitate, salutăm raportarea acestuia, inclusiv cu poze care ar servi drept dovadă pentru întocmirea unui proces-verbal de către agenții constatatori din Pretura sectorului Botanica sau apelând la Serviciul 112.