ANUNȚ!

ANUNȚ!

Stimaţi locuitori ai sectorului Botanica!

Pretura sectorului Botanica în colaborare cu IMSP Asociația Medicală Teritorială Botanica și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui organizarea în sector a acțiunilor dedicate Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Astfel, doritorii sunt invitați să participe activ la evenimentul de donare a sângelui „Ziua de donare”, care se va desfăşura la data de 15.12.2021, miercuri, în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 3, bd. Dacia, 5/2, începând cu ora 8.30.

Toţi donatorii voluntari vor fi asiguraţi cu pachete sociale.

Pretura sectorului Botanica cheamă să manifestăm implicare civică, solidaritate, compasiune şi grijă pentru cei aflaţi în dificultate!!!

Beneficii pentru sănătatea donatorului:

Înainte de efectuarea procedurii, donatorul beneficiază de control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.

Donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate. De asemenea, contribuie la reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.