Stimați locuitori ai sectorului Botanica!

Stimați locuitori ai sectorului Botanica!

Stimați locuitori ai sectorului Botanica!

Pretura sectorului Botanica în colaborare cu Instituţia Medico-Sanitară Publică Asociaţia Medicală Teritorială Botanica și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui organizează în sector acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Astfel, doritorii sunt invitați să participe la evenimentul de donare a sângelui „Ziua de donare”, care se va desfășura la data de 07 iunie 2022, marți, în incinta Preturii sectorului Botanica, str. Teilor, 10, începând cu ora 9.00 și pînă la 16.00. Toți donatorii voluntari vor fi asigurați cu pachete sociale.
Pretura sectorului Botanica cheamă să manifestăm implicare civică, solidaritate, compasiune și grijă pentru cei aflați în dificultate!!!
Beneficii pentru sănătatea donatorului:
????Înainte de efectuarea procedurii, donatorul beneficiază de control medical și câteva analize de sânge.
????Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
????Donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale de specialitate.
????De asemenea, contribuie la reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.