Inițierea Acordului de înfrățire cu Primaria Sectorului 2 București

Inițierea Acordului de înfrățire cu Primaria Sectorului 2 București

Inițierea Acordului de înfrățire cu Primaria Sectorului 2 București
În baza Protocolul de Înfrățire încheiat între municipiul București și municipiul Chișinău în anul 1999, dar și Programul de cooperare București - Chișinău, semnat la 14 februarie 2018, Pretura sectorului Botanica a inițiat procedura de stabilire și dezvoltare a relațiilor de înfrățire și colaborare cu Primăria Sectorului 2 al Municipiului București. Astfel, relația specială dintre România și Republica Moldova va fi consolidată inclusiv la nivelul autorităților publice locale.
Ne bucură faptul, că Primaria Sectorului 2, în persoana Dlui Primar, Radu-Nicolae MIHAIU a manifestat deschidere și drept urmare a invitației, la data de 31.03.2021, a avut loc întrevederea la sediul Primăriei Sectorului 2, București a delegației Preturii sectorului Botanica, Dna Diana GUBA și Preturii sectorului Buiucani, Dl Vadim BRÎNZANIUC cu administrația Primăriei Sectorului 2.
Pretorul sectorului Botanica, Diana GUBA și-a exprimat convingerea că semnarea Acordului de înfrățire cu Primăria Sectorului 2 va consolida relația de cooperare dintre instituțiile pe care le conduc.
În cadrul întrevederii Dl Primar, Radu-Nicolae MIHAIU a declarat că „Sectorul 2 va sprijini, cu tot ceea ce poate, eforturile administrației din Chișinău și vom demara procesul de înfrățire cu sectorul Botanica, cel mai mare din capitala Republicii Moldova. Am fost încântat că ne-au cerut ajutorul și îl vom oferi cu toată deschiderea.
Împreună avem numai de câștigat.”