ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI OASPEȚILOR SECTORULUI BOTANICA

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI OASPEȚILOR SECTORULUI BOTANICA

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI OASPEȚILOR SECTORULUI BOTANICA
Astăzi, 24 martie 2022, orele 14.00, în comuna Băcioi, străzile Chișinăului, Florile Dalbe, Mărțișorului, Florilor, Călătorului s-a aprins vegetația uscată cu o suprafață de 20 ha în microraionul cu construcții noi, la moment arde acoperișul unei case în construcție.
La fața locului activează 6 autospeciale a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, un echipaj al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă, 3 angajați al Sectorului de Poliție nr. 7, angajați al Primăriei com. Băcioi, locuitorii din preajmă.
Incendiul încă n-a fost lichidat în totalitate, persoane traumate sau decedate la moment nu sunt.
Administrația Preturii sectorului Botanica, Detașamentului de Salvatori și Pompieri Botanica (IGSU) atenționează asupra importanței prevenirii incendiilor de vegetație uscată în urma majorării semnificative a numărului focarelor de ardere înregistrate în țară și în municipiu.
De asemenea, menționăm despre impactul negativ a focarelor de ardere asupra mediului și nu în ultimul rând pericolul de pierdere de vieți omenești și a pagubelor materiale semnificative.
În acest sens, îndemnat oamenii să nu dea foc ierbii, stufărișului și gunoiului menajer, întrucât în condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate orice scânteie se poate răspândi cu repeziciune.
Pentru evitarea incendiilor de vegetație specialiștii îndeamnă oamenii să fie responsabili, să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer pentru că focul nu doar dăunează florei și faunei, dar și pentru a preveni pierderea de vieți omenești și a pagubelor materiale.
Rugăm să distribuiți această postare pentru a informa un număr cât mai mare de cetățeni!