Jump to Navigation
Portile Orasului

Situatia privind deszăpezirea sectorului, ora 15:00

Data: 
Vineri , Ianuarie 11, 2019
Imagini: 

În conformitate cu Planul de acțiuni și intervenție a serviciilor specializate din sector în caz de condiții meteo nefavorabile, în sectorul Botanica au fost efectuate următoarele lucrări, conform situației de la orele 08:00:
La orele 01:00, ÎMSL Botanica a început activitatea de deszăpezire pe carosabilele pietonale conform programului aprobat.  Pînă la orele 08:00, au fost antrenate  - Tractoare MTZ cu perie şi lamă – 4 unităţi; - tractor LRS cu perie şi lamă – 2 unități. Pînă la ora 04:00 au fost curăţate intinerarele pietonale conform Programului şi suplimentar: bd. Traian, bd. Cuza Vodă, Spitalul nr. 1 interiorul și terenul adiacent pietonal. La orele 04:00, autospecialele au început lucrările de deszăpezire în cartierele blocurilor locative, din teritoriile administrate de către ÎMGFL nr. 1, nr. 2, nr. 3, nr. 4, nr. 5, nr. 6. Totodată, au mai fost antrenați 10 muncitori la deszăpezirea accesului la staţiile de transport public aflate în gestiune din șos. Muncești, str. Grădina Botanică.
De către ÎM Regia „Exdrupo” – au lucrat 5 unități de transport dotate cu lamă și perie. Pînă la orele 08:00 a fost presurat 140 tone de material antiderapant.
AGSV Botanica – antrenate la lucrările de deszăpezire cca 50 de persoane. Au fost curăţate intrările în scuare, staţiile de aşteptare aflate în gestiune şi perimetrele acestora.
ÎMGFL nr. 1 – 7 - la efectuarea lucrărilor de deszăpezire participă cca 150 de persoane, efectuează lucrările de deszăpezire la stațiile de așteptare a transportului public aflate în gestiune, accesul la scările blocurilor, la terenurile de depozitare a deșeurilor.
Ținînd cont de precipitațiile încontinuu, de la orele 09:00 pînă la orele 13:00, angajații au fost în pauză de recuperare.
Conform situației de la orele 15:00:
-6 unități de transport din cadrul ÎMSL Botanica activează prioritar instituțiile medicale și itinerarele stabilite.
Regia „Exdrupo” – 7 unități de transport dotate cu lamă și perie. S-a efectuat lucrări de presurare și menținere a carosabilului. Repetat au fost deszăpezite străzile și bulevardele, stația Revaca. O unitate tip Greider, activează la lărgirea carosabilului pe bd. Dacia, str. Drumul Băcioiului. Au fost presurate peste 140 tone material antiderapant.
ÎMGFL nr. 1 – 7 – în continuare efectuează lucrări de deszăpezire la  accesul  la scările blocurilor, la terenurile de depozitare a deșeurilor.
Avînd în vedere faptul de condițiile meteo nefavorabile, lucrările vor fi efectuate