Jump to Navigation
Portile Orasului

Ziua Internațională a Profesorilor

Data: 
понедельник, Октября 5, 2020
Imagini: 

Astăzi, 5 octombrie este Ziua Internațională a Profesorilor se sărbătorește din anul 1994. UNESCO a ales această zi pentru celebrarea dascălilor din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaționale ale tuturor școlarilor și de a mobiliza sprijinul pentru profesori. Prin educație, profesorii sunt cei care le oferă tuturor copiilor șansa la o viață mai bună, iar noi, cetățenii formați deja, le datorăm acestor profesori mult mai mult decât recunoștință noastră, le datorăm ajutorul nostru.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului și a Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, stimați dascăli, Pretura sectorului Botanica vă urează La mulți ani! Să fiți și în continuare la fel de responsabili și riguroși, dedicați meseriei pe care ați ales-o. Vă urăm, de asemenea, să fiți curajoși în fața provocărilor vieții, iar în momentul în care vă așezați la catedră să uitați de probleme, nevoi și stres. Vă dorim putere de concentrare pentru lecțiile pe care le susțineți, pentru educarea elevilor și studenților pe care îi aveți în grijă.
La mulți ani!

P.S. Imagini de la Acțiunea cultural-artisitică dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, organizată de Pretura sectorului Botanica la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, 01.10.2020.
Spectacol „Cântec de leagăn...” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii din sat este, practic, cea de încredere persoană a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.