Jump to Navigation
Portile Orasului

Acțiunea cultural-artistică dedicată Sărbătorii Naționale “Limba noastră”

Data: 
Monday, August 31, 2020
Imagini: 

La data de 31 august 2020, Pretura sectorului Botanica în colaborare cu Centrul Academic Internațional Eminescu, bd. Dacia, 20, a organizat și desfășurat acțiunea cultural-artistică dedicată Sărbătorii Naționale „Limba noastră”.
Evenimentul a început cu un program muzical-literar: “Cântare Limbii Române” și expoziția de artă plastică și documente, revistă bibliografică.
Ulterior au evoluat cu un program muzical ansamblul folcloric „Haiducii”, conducător artistic Dorin Belous și ansamblul folcloric „Baștina”, conducător artistic Nicolae Gribincea.
La eveniment a ținut cuvânt de felicitare Pretorul sectorului Botanica, Dl. Boris Prepelița, care a înmânat diplome pentru activitate prodigioasă și merite deosebite în valorificarea operei lui Mihai Eminescu, acțiuni de cercetare și manifestare culturală, promovarea limbii române, a tradițiilor românești, precum și cu ocazia sărbătorii naționale ,,Limba Noastră”.
Un moment special a fost plantarea teilor, pomul simbol a lui Mihai Eminescu în cadrul acțiunii cultural-artistice dedicate Sărbătorii Naționale „Limba noastră”.
Au fost prezenți la eveniment vicepretorul, Dl. Iuri Vitneanski, vicepretor, Dl. Vitalie Jacot, șef, Secția cultură, tineret și sport, Vadim Smîntînă, director, Elena Dabija, director onorific al CAIE acad, Mihai Cimpoi, scriitorii, Ștefan Sofronovici și Iulian Filip, dl. Serafim Urecheanu și dl. Anatolii Labuneț.