Jump to Navigation
Portile Orasului

Ziua Memoriei! Comemorarea a 27 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru!

Data: 
Sunday, March 3, 2019
Imagini: 

eri, 2 martie 2019, s-au împlinit 27 de ani de la ziua din care a început războiul de pe Nistru. Conflictul armat de la Nistru a încetat în urma semnării Acordului de încetare a focului din 21 iulie 1992, de către Republica Moldova și Federația Rusă. Potrivit datelor oficiale, în conflictul armat de pe Nistru din 1991-1992 au participat peste 30 000 de persoane. Dintre acestea, circa 300 de militari şi civili au murit, iar alţi 3 500 au fost răniţi.
În același context, Pretura sectorului Botanica a organizat un Program lirico-patriotic prezentat de elevii Liceului Teoretic „Elena Alistar” dedicat comemorării eroilor căzuți pentru independența și integritatea Patriei.
Acțiunea a continuat cu slujba de pomenire, oficiată de preoții de la Biserica „Sf. Dumitru” în frunte cu Părintele Pavel Borșevschi, urmată de masa de pomenire a eroilor căzuți pe câmpul de luptă organizată de Pretura de sector.
La acțiunea de comemorare au participat combatanți, soldați, ofițeri și polițiști, peroane oficiale: dl Ion Diacon, pretorul sectorului, dl Coropceanu Ion, general de divizie, consilierul Primului ministru; dl Cicariov Nicolae, comisar șef, Inspectoratul de Poliție Botanica; dl Iurie Bostan, vicepreședintele organizației teritoriale Botanica, Uniunea Națională a Veteranilor războiului pentru Independență.
Pretura sectorului Botanica pe această cale transmite condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut apropiații, cei care au simțit și resimt durerea conflictului de pe Nistru până în ziua de astăzi.