Jump to Navigation
Portile Orasului

Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere până la data de 2 octombrie inclusiv.

Data: 
Luni , Seprembrie 28, 2020

!!!Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere până la data de 2 octombrie inclusiv.
Conform art.44 alin. (8) din Codul electoral, persoanele cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, și-au schimbat locul de ședere sunt în drept, cel târziu cu 30 de zile înainte de următoarele alegeri, să-și declare locul nou de ședere la organul administrației publice locale (Pretura de sector), pentru a putea fi înscris în lista de alegători la secția de votare corespunzătoare locului de ședere.

  • În cazul alegerilor prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie curent, termenul limită este 2 octombrie 2020.
  • Programul de lucru de la 8:00 până la 19:00 (pauza de masă 12:00-13:00).
  • Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 2 octombrie inclusiv.
  • La depunerea declarației, alegătorul va prezenta și actul de identitate în original pentru confirmare.

!!!Declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile!
Avînd în vedere situația sanitar-epidemiologică creată, precum și necesitatea de respectare strictă a măsurilor de sănătate publică, se va ține cont de regulile sanitare și de distanțare socială, impuse de normele de prevenire a răspîndirii virusului COVID-19.