Jump to Navigation
Portile Orasului

Cea de-a 24-a Conferință anuală a Asociației Oficialilor Electorali Europeni cu genericul „Egalitatea alegătorilor, egalitatea voturilor” și „Instruirea continuă în domeniul electoral” se va desfășura la Chișinău

Data: 
Marți , Seprembrie 8, 2015

Chișinău, CEC - În perioada 10-11 septembrie 2015, la Chişinău, va avea loc cea de-a 24-a Conferință anuală a Asociației Oficialilor Electorali Europeni, a cărei președinție, în acest an, este deținută de Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova.
Evenimentul va reuni funcționari și experți internaționali în materie electorală din peste 40 de țări, precum și reprezentanți ai unor prestigioase instituții internaționale de profil. Pe agenda discuțiilor sunt două teme de mare interes pentru activitatea specifică a instituțiilor electorale și, implicit, pentru democrație: „Egalitatea alegătorilor, egalitatea voturilor” și „Instruirea continuă în domeniul electoral”.
Menționăm că Asociația Oficialilor Electorali Europeni este o organizaţie regional independentă a organismelor de management electoral, cu un statut juridic, bazat pe dreptul internaţional și întruneşte  reprezentanți ai autorităţilor electorale din 24 state din Europa. Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa comitetului executiv al acestei instituţii.