Jump to Navigation
Portile Orasului

Apel către locuitorii și agenții economici din sector

Data: 
Joi , Ianuarie 10, 2019
Imagini: 

Pretura sectorului Botanica vă informează că potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 10-11 ianuarie 2019 se prevăd condiții meteo complicate. În acest context, Pretura sectorului îndeamnă cetățenii, să țină cont de avertizările meteo și să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. 
 
În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, apelați la următoarele numere de telefon: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 (Dispeceratul Central Municipal).
 
De asemenea reamintim tuturor persoanelor fizice și juridice care dețin în proprietate sau administrează bunuri imobile despre obligaţiile legale pe care le au și anume:
– să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le dețin sau le administrează;
– să asigure menținerea condițiilor de circulație în siguranță a pietonilor prin curățarea zăpezii și a gheții de pe trotuare din dreptul imobilelor in care locuiesc sau spațiilor deținute cu orice titlu, spații în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri.
 
Nerespectarea prevederilor menţionate mai sus poate fi sancţionată cu amenzi de până la 9 mii lei.
 
Pentru asigurarea accesului echipajelor de deszăpezire la degajarea carosabilului și evitarea formării poleiului, deszăpezirea trotuarelor și presărarea materialului antiderapant facem apel la toți posesorii de autovehicule să parcheze autoturismele în așa fel încât accesul utilajelor de deszăpezire să fie posibil.