Jump to Navigation
Portile Orasului

,,Ansamblul folcloric „Haiducii”, la 15 ani de activitate artistică”

Data: 
Miercuri , Aprilie 24, 2019
Imagini: 

Acțiune cultural - artistică - ,,Ansamblul folcloric „Haiducii”, 
la 15 ani de activitate artistică”.
La data de 20 aprilie 2019, a fost organizată și desfășurată în baza Dispoziției Pretorului sectorului Botanica nr. 27 din 04.04.2019, cu privire la acțiunile cultural – artistice, sportive și de tineret dedicate Sfintelor sărbători de Paști, Acțiunea cultural – artistică: ,,Ansamblul folcloric „Haiducii”, la 15 ani de activitate artistică”, cu genericul „Tinerel purtat de dor…”. Spectacolul s-a petrecut în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.
Acțiunea a fost organizată de Pretura sectorului Botanica, în colaborare cu Centrul de Excelență în Transporturi.
Ansamblul folcloric „Haiducii”, conducător artistic - Nicolae Gribincea, conducător muzical - Dorin Belous, conducător organizatoric - Liuba Mardari, a fost fondat și activează pe lîngă Centrul de Excelență în Transporturi. Membrii ansamblului sunt tineri pasionați de folclor, care fac studii în această instituție de învățămînt de prestigiu. Din anul 2015 ansamblul folcloric „Haiducii” este deținătorul titlului ,,Ansamblul Model”, de pe lîngă Pretura sectorului Botanica. În cadrul concertului sus-menționat au participat invitați speciali – Ansamblul etnofolcloric ,,Plăieșii” și Ansamblul etnofolcloric ,,Baștina”.
Acompanimentul muzical a fost asigurat de către Taraful ,, Doina” - conducător artistic - Ion Glodea, corepetitor - Sergiu Cernogal.