Jump to Navigation
Portile Orasului

Acordarea compensațiilor pentru sezonul rece 2019-2020

Data: 
Vineri , Decembrie 6, 2019
Imagini: 

Pretura sectorului Botanica informează că din 28.11.2019 persoanele social-defavorizate din municipiul Chișinău pot depune cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice, pentru sezonul rece 2019-2020.
Beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile a căror venituri (pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii) sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană.
Familiile tinere pot beneficia și ele de aceste compensații în cazul în care venitul (pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii) este mai mic de 5000 lei / lună pentru fiecare persoană.
Valoarea compensației este de 40% din costul facturii. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de compensații.
Pentru a beneficia de ajutor social la achitarea serviciilor comunale şi consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune, trebuie să depuneţi cereri la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL) nr. 1-7, la gestionarii fondului de locuințe(Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), iar cetățenii care locuiesc în sectorul particular vor depune cereri la Pretura sectorului Botanica(biroul 609).
De menţionat că persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.
Precizăm că cetățenii care au beneficiat de compensații în sezonul termic precedent (perioada rece 2018-2019) vor depune cereri de confirmare (Conform modelului Anexa 1) prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.
Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse până la încheierea sezonului de termoficare.
Cererile privind compensarea cheltuielilor includ:

  • Cerere-tip de acordare a compensaţiei (Anexa nr. 2), va fi însoţită, după caz, de actele necesare (vezi Anexa nr. 3).
  • Certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în câmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dezabilităţi - copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor.