Jump to Navigation
Portile Orasului

Acordarea compensaţiilor pentru persoanele defavorizate la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice şi serviciile comunale în sezonul rece 2019-2020

Data: 
Marți , Octombrie 22, 2019

Acordarea compensaţiilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chişinău la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice şi serviciile comunale în sezonul rece 2019-2020
 
Conform  Dispoziției Primarului General a municipiului Chișinău cu nr. 732-d din 11.10.2019 ,,Cu privire la recepționarea actelor pentru acordarea compensațiilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale în sezonul rece 2019-2020” (vezi link-ul de mai jos sau descarcă dispoziția atașată), Pretura sectorului Botanica vă informează că începând cu data de 10 octombrie 2019 toți beneficiarii de compensație pot depune cereri de confirmare la Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 7, la gestionarii fondului de locuințe precum Asociațiile de Coproprietari în Condominiu (ACC), Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate (APLP), Cooperativelor de construcții a locuințelor (CCL) și blocurile locative departamentale. La Pretura sectorului Botanica pentru cetățenii care locuiesc în sector particular în bir. 609.
Precizăm că cetățenii care au beneficiat de compensații respective în perioada rece 2018-2019, vor depune cereri de confirmare privind solicitarea compensării cheltuielilor pentru resursele energetice și serviciile comunale, prin care declară că venitul lunar global este mai mic de 3000 lei per persoană și componența familiei a rămas aceeași. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire (pentru familiile care locuiesc la bloc).
Persoanele care nu au beneficiat de compensații pentru plata resurselor energetice și serviciilor comunale calculate în perioada rece 2018-2019, vor înainta cererea-tip (cu anexarea actelor necesare) pentru a beneficia de aceste compensații în perioada rece 2019-2020, după aprobarea Regulamentului privind mecanismul de acordare a compensațiilor persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, în vederea efectuării plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.
Acordarea compensațiilor persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău pentru plata resurselor energetice și serviciile comunale, în sezonul rece 2019-2020, va fi efectuată după aprobarea Regulamentului privind mecanismul de acordare a compensațiilor de către Consiliul municipal Chișinău.

https://chisinau.md/doc.php?l=ro&idc=492&id=27492&t=/Primarul/Dispozitii...